Soms zijn er zó veel leuke dingen te doen! Deze week is zo’n week. Sporten, mensen ontmoeten, gezelligheid, werken (en ja, dat is leuk!), assisteren bij een opleiding, en “gekke, aparte” dingen. Dit weekend is een mix van sporten, gekke dingen en mensen ontmoeten.

Als één van “50 stoere vrouwen” volg ik al de hele dag “mijn” teammaatjes, die op weg zijn van Den Helder naar Maastricht. Terwijl ik dit schrijf is loopster 23 bezig met haar stukje van deze lange polonaise. Morgenvroeg ben ik aan de beurt, als loopster 39, voor 11,6 km.
Super leuk, ik heb er zin in!! En, vraag ik me dan af, waarom heb ik daar zo’n zin in? Zeg nu eerlijk, ik loop op bekend terrein, dus is dit nu zo speciaal?
JA! Absoluut, bijzonder speciaal zelfs! Wie had een aantal jaar geleden (voor het internet tijdperk) bedacht dat je 50 vrouwen binnen een week bij elkaar kon krijgen, vrouwen die elkaar veelal niet kennen, maar die allemaal voor het goede doel mee rennen in een 420 km lange estafette?
En zelfs nu, 2015, …. wie reageert direct met “Ja, ik doe mee”, wanneer het misschien veel makkelijker is om de beren op de weg te zien en te zeggen… dat is te lastig, laat maar. Ik doe wel gewoon, al dat gedoe.
Ja, gedoe… zo kun je het ook bekijken. Er zijn vrouwen die vanuit Deventer naar Den Helder gaan met de trein, om het hele weekend mee te reizen met de “begeleidersbus”. Of vrouwen uit Groningen, die naar Utrecht reizen om in die buurt hun kilometers te lopen. Wat een gedoe :-)!
En juist dit gedoe maakt het zo leuk! Gedoe, omdat het niet “makkelijk” is, omdat het een uitzoekwerkje is waar je precies die onbekende andere loopster gaat aflossen, en tot waar je precies gaat lopen. Gedoe, omdat je loopt met vrouwen die je niet kent, maar met wie je wel iets bijzonders meemaakt.
Voor mij werkt dit gedoe motiverend, ik krijg er energie van, het doet me goed! En hoewel ik misschien het minste gedoe heb om op startplek te komen, en hoewel ik mijn route ken, voel ik ook “gedoe”.
Gedoe omdat het even afwachten is hoe laat ik mag starten, gedoe omdat ik morgen natuurlijk wel bij de gezamenlijke finish in Maastricht wil zijn, gedoe omdat ik een spandoek bij dit festijn vindt horen… HEERLIJK!Mijn tip van vandaag is dan ook:
Kom je GEDOE tegen op je pad?? GAAN!!
En wil je meer weten over deze tocht, kijk dan op www.denhelder-maastrichtloop.nl of bij 50 stoere vrouwen op Facebook!
Liefs,
Nicole